Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern autoritza una línia d'ajuts per a mitjans en català: «Són fonamentals per a fomentar l'ús de la llengua»

El Consell de Govern ha autoritzat una convocatòria d'ajuts per a l’any 2020 destinats als mitjans de comunicació en català. Aquestes ajudes, que es convoquen anualment, estan destinades a «fomentar la presència de la llengua catalana en l'edició o la programació d'aquests mitjans a les Illes Balears».

L'import total de la convocatòria, que s'ha ajustat a la realitat actual, és de 575.000 euros, a càrrec del pressupost de la Direcció General de Política Lingüística. La secretaria autonòmica Agustina Vilaret ha destacat que «aquestes ajudes són fonamentals per mantenir la pluralitat informativa i fomentar l'ús de la llengua catalana».

«Els mitjans de comunicació són un pilar fonamental en el foment de la llengua catalana, d'acord amb la Llei de normalització lingüística», han apuntat des del Govern. «Les ajudes són essencials per mantenir els mitjans de comunicació en català a existents actualment a l’arxipèlag, tant escrits com audiovisuals».

Vilaret ha assegurat que l'ajut «permet donar estabilitat als mitjans en una època en què es fan més necessaris que mai, a fi de garantir la pluralitat i l’ocupació». Es calcula que els mitjans de comunicació en català de l'arxipèlag donen feina directa a prop d'un centenar de persones. «D'aquesta manera, la convocatòria contribuirà a mantenir llocs de feina en el sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.