Setmanari d'informació local - 138 anys

El Ministeri d'Igualtat discrimina el català en una convocatòria sobre investigacions contra la violència de gènere

La Delegació del Govern espanyol contra la violència de gènere ha fet públic aquesta setmana una convocatòria de reconeixement a treballs d'investigació qualificats amb cum laude sobre la violència de gènere o contra la dona. Lamentablement, un dels requisits per poder-se presentar al premi és que la tesi sigui en castellà.

Així ho recull l'article 3 de la convocatòria en l'apartat de requisits: «Las tesis doctorales deberán estar escritas en castellano, pudiendo contener secciones o artículos en una segunda lengua siempre que se aporte la traducción, y ser inéditas».

Aquesta discriminació, ha afectat a l'antropòloga mallorquina Caterina Canyelles qui aquest passat dijous criticava el fet a través de Twitter. «Hola, Irene Montero, volia presentar la meva tesi a aquest premi. Tracta la reproducció del masclisme en la cultura jurídica, la vaig defensar en una universitat pública de l'Estat espanyol i està escrita en català. Però la convocatòria l'exclou».

Tot i que el Ministeri assenyala que l'objectiu d'aquests premis sigui promoure traballs d'investigació sobre aquesta matèria, és una llàstima que per al Govern espanyol sembli més important que estigui escrit en castellà, que no fer valdre el talent d'investigacions de prestigi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.