Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB insisteix en la Comissió Balear de Medi Ambient sobre la no ampliació de l'aeroport

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha insistit aquest dijous en el Subcomitè d'Avaluacions d'Impacte Ambiental de la Comissió Balear del Medi Ambient (CBMA) en la no ampliació de vols i passatgers per a l'aeroport de Palma.

L'entitat ha criticat que AENA hagi presentat un document d'aclariments en lloc d'una modificació de projecte. «Amb aquest subterfugi AENA intenta evitar una nova exposició pública i tràmit de consultes tal com hauria de tenir un projecte d'aquesta transcendència per al nostre territori», han assenyalat des del GOB.

El GOB s'ha abstingut en la votació i ha assegurat que dóna suport a l'informe tècnic desfavorable «atès que AENA segueix sense avaluar els efectes sobre la capacitat de càrrega de l'illa, amb previsions de demanda que pot arribar 35 milions de passatgers per a l'any 2025».

«Des del GOB insistim, a més de les consideracions tècniques exposades en l'informe, que aquestes previsions i per tant, les obres que es preveuen adoptar en funció dels escenaris de creixements de trànsit, vols operats i passatgers previstos, han de revisar-se d'acord amb les declaracions institucionals d'emergència climàtica», han declarat.

En aquest sentit, han destacat que és necessari que des del Ple de la Comissió Balear de Medi Ambient es «insti el Ministeri a una paralització de tots els projectes d'AENA i Enai en relació amb l'aeroport de Palma, fins a una revisió del Pla Director i del nou DAURA que han d'adaptar-se necessàriament als compromisos climàtics implicat en les declaracions d'emergència climàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.