Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Les obres de l’aeroport de Palma són una ampliació encoberta que no responen a les necessitats reals»

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha criticat aquest dijous la reformulació del projecte d’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan plantejada per Aenai que no compta amb el vist i plau de la Comissió Balear de Medi Ambient. De fet, l’informe tècnic que ha transcendit planteja que l’Estat no augmenti de cap manera la capacitat de Son Sant Joan. Tot atenent que la intenció per part dels responsables d’Aena és arribar als 34 milions de passatgers en només cinc anys. Això, segons Noguera, «suposaria un increment d’1 milió de passatgers per any des d’avui fins al 2025». Ara, tot i haver reduït alguns paràmetres, els tècnics asseguren que contràriament al que afirma Aena, el projecte és una ampliació de la capacitat de l’aeroport.

Davant això, Antoni Noguera ha destacat que des de MÉS «no ens oposam a les millores de modernització o de seguretat per als treballadors però les obres no són això. Són una ampliació. La prioritat d’Aena haurien de ser millores de compensació per als veïns de la zona i per la cura de l’entorn i les obres necessàries a l’aeroport de Maó i també al d’Eivissa».

Noguera també ha reclamat més inversions per part d’Aena com ara participar en la posada en marxa d’un tramvia que connecti les instal·lacions aeroportuàries amb Palma. «Aena s’ha de comprometre a invertir en millorar l’entorn. Ha de fer una aposta per la sostenibilitat i contribuir a posar en marxa el tramvia. És un deute amb la ciutadania. Noguera també ha reclamat millorar el controls sanitaris a l’aeroport. «En un context com l’actual cal disposar de mesures de control i seguretat per evitar l’expansió de pandèmies com la Covid-19. Aquesta sí seria una bona inversió, no unes obres destinades a produir més contaminació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.