Setmanari d'informació local - 138 anys

Llancen una campanya contra incendis centrada en el món rural

40623

La Conselleria de Medi Ambient, la Xarxa Forestal i l'associació Tramuntana XXI han presentat la campanya 'Aquest estiu, envolta't de seguretat' per a promoure accions concretes en les zones forestals per a prevenir incendis aquest estiu.

Segons han explicat en un comunicat, la campanya té com a lema 'Prevenir és actuar' i cerca la implicació directa del món rural i els seus gestors, pagesos, propietaris i residents en zones forestals «per a establir un paisatge més resistent i resilient als grans incendis forestals, evitar la seva propagació i reduir les seves conseqüències». La campanya posa l'accent en tres accions concretes. D'una banda, suggereix llaurar en les partions de les finques una franja perimetral de seguretat per a trencar la continuïtat de la vegetació.

Proposa també recuperar les marjades com a espais de discontinuïtat perquè un possible incendi «trobi dificultats per a avançar». Finalment, en els habitatges dins de zona forestal, proposa executar una zona de seguretat al voltant de l'habitatge per a millorar l'autoprotecció de les persones i dels béns.

La campanya, que es difondrà a través de les xarxes socials de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i de Tramuntana XXI, procurarà aconseguir la mobilització del món rural. Per això, han fet una crida a propietaris, gestors i pagesos perquè comparteixin en les xarxes socials vídeos explicant com protegeixen les seves finques dels incendis forestals, amb l'ús de l'etiqueta #PrevenirÉsActuar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.