Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS proposa un «pla de rescat de l'Educació» i reivindica el paper dels ajuntaments en el pròxim curs

La sectorial d'Educació de MÉS per Mallorca ha elaborat un document en el qual proposa un «pla de rescat de l'Educació» per al curs que ve amb el que, entre altres mesures, reclamen que l'Estat espanyol aporti els recursos necessaris.

Segons ha explicat el diputat i portaveu en matèria d'Educació de la formació, Joan Mas 'Collet', MÉS per Mallorca proposa «apostar per l'ensenyament presencial amb criteris sanitaris i protocols definits i clars, respectant l'autonomia del centre per a organitzar el curs en el marc dels projectes educatius de cadascun».

Mes també ha insistit que un pas important d'aquest pla hauria de ser la col·laboració entre la Conselleria i els ajuntaments a fi de dotar, si fos necessari, de més espais en els centres a través de la signatura de convenis. «El paper dels Ajuntaments serà fonamental a l'hora d'iniciar el curs 2020-2021 per això s'ha d'alliberar els diners que avui dia té segrestat el Govern de l'Estat als ajuntaments», ha apuntat el diputat.

El document també ressalta la importància de combatre la «bretxa digital» i formar tant a les famílies i els alumnes com al professorat en l'educació en línia, al mateix temps que es destaca la necessitat de fer un «acompanyament emocional» per als docents i que aquests puguin treballar-lo amb els alumnes. La formació ha assenyalat que aquests dos són alguns dels motius pels quals es reclama més personal en els centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.