Setmanari d'informació local - 138 anys

Vicepresidència organitza un seminari web sobre l’actual situació de transició energètica i climàtica de les Balears

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, serà l’encarregat de donar la benvinguda al seminari web que tindrà lloc el proper dijous 18 de juny de 2020 per presentar la situació actual de la transició energètica i climàtica de les Illes Balears.

En el context del Pacte de Batles i Batlesses i de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020, en aquest seminari web s’abordaran quines són les eines disponibles en l’àmbit autonòmic, insular i de la Unió Europea per fer costat a les illes i a tots els municipis de les Illes Balears en els seus objectius d’energia i clima.

En aquest sentit, es donaran directrius per saber com el Pacte de les Illes i el Pacte de Batles i Batlesses poden ajudar els municipis a dur a terme el seus Plans insulars d’acció energètica, Plans d'acció d'energia sostenible i Plans d'acció per a l'energia sostenible i el clima (ISEAP, SEAP i SECAP respectivament, segons les seves sigles en anglès) i com els municipis poden alinear els seus plans d’energia i clima amb els recentment aprovats objectius d’adaptació al canvi climàtic per a l’any 2030.

Hi participaran el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti; el gerent de l’Institut Balear de l’Energia, Ferran Rosa; el conseller insular de Medi ambient del Consell de Formentera, Antonio Jesús Sanz; la directora insular de Reserva de Biosfera de Menorca, Irene Estaún, i la cap tècnica del Consell de Mallorca, Francisca Pastor.

A més, mitjançant aquesta conferència web, es podran conèixer les iniciatives de sostenibilitat que s’han duit a terme des de la Unió Europea i també l’èxit de les experiències duites a terme pels municipis de Calvià i La Matanza (Tenerife).

Totes les institucions, administracions i persones interessades a participar en aquest seminari web es poden inscriure gratuïtament en aquest enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.