Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida votarà a favor del decret llei de protecció del territori

Esquerra Unida ha anunciat que votarà, en el ple del Parlament d'aquest dimarts, a favor del Decret llei 9/2020, de mesures urgents de protecció del territori de les Balears després d'haver negociat amb el Govern. Així ho ha confirmat aquest dilluns i ha recalcat que el seu vot serà «determinant» per a l'aprovació del decret llei, ja que així se suma 30 diputats.

D'aquesta manera, des d'Esquerra Unida han recordat que no passarà com amb el decret llei de mesures urgents per a la reactivació econòmica de les Balears, que finalment es tramitarà com a projecte de llei. Esquerra Unida ha explicat també que aquestes negociacions s'han traduït en «una sèrie de compromisos per a millorar substancialment» la protecció ambiental i territorial de les Balears.

Un dels aspectes que dificultava el vot a favor del partit era el fet que les prescripcions en sòl rústic del decret llei no s'apliquin totalment a Eivissa, però arran dels acords aconseguits es garantirà, sobretot a l'Illa, la protecció paisatgística, de la biodiversitat i dels recursos hídrics.

Finalment, Esquerra Unida ha afirmat que està prevista que aquesta mateixa setmana es dugui a terme una reunió entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori per a anar avançant en el desenvolupament de la voluntat proteccionista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.