Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB alerta a Medi Ambient sobre la falta de directrius en la gestió de Son Real

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha alertat a la Conselleria de Medi Ambient sobre la falta de directrius en la gestió de la finca pública de Son Real en conèixer-se la notícia de la mort de desenes de tortugues mediterrànies.

El GOB ha assegurat aquest dimecres que els treballs forestals realitzats per l'empresa pública Tragsa, torna a posar de manifest la falta de directrius «suficients» per a la gestió com a espai natural protegit.

En aquest sentit, han dit que l'afectació a una o poques tortugues durant els treballs de desbrossament es pot explicar com «un accident imprevist», però, a la mateixa vegada, han confirmat no entendre «com es va arribar a afectar a molts més exemplars ja que a la vista dels primers casos s'haurien d'haver parat els treballs».

Per aquest motiu, el GOB ha demanat a Medi Ambient l'informe dels fets, detallant les condicions de l'actuació, el procediment que va seguir l'empresa una vegada es va detectar els danys a exemplars de tortuga per part dels operaris, les decisions adoptades davant la situació pels responsables de l'obra i el número dels exemplars danyats.

Al marge d'això, el GOB ha demanat de nou la dotació de Son Real amb uns criteris de gestió adequats a la seva condició d'espai natural i patrimonial extraordinari. «La nostra opinió és que la finca pública, recordam que adquirida amb doblers de l'ecotaxa, es gestiona amb uns criteris insuficients davant la rellevància ecològica i patrimonial d'aquest espai», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.