Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana que el Parlament reclami la prohibició d'exploració d'hidrocarburs al Mediterrani

MÉS per Mallorca ha demanat que el Parlament reclami al Govern espanyol una moratòria que «prohibeixi» l'exploració, recerca i explotació d'hidrocarburs i altres substàncies minerals al Mediterrani.

La formació ecosobiranista ha registrat una proposta que hauria de ser amb «efecte immediat» i mentre es tramiten i aproven el Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica així com una Proposició de Llei del Parlament «sobre la protecció de la mar Mediterrània». La iniciativa de MÉS, han assenyalat, recull l'esperit de l'Aliança Mar Blava, entitat amb la qual la formació s'ha reunit en els últims dies per a incloure les seves propostes.

El diputat Josep Ferrà, ha indicat que des que es produïssin les primeres s'han succeït 16 sol·licituds per a un conjunt d'actuacions destinades a «constatar» l'existència d'hidrocarburs per a investigar i explorar a la recerca de gas o petroli a la regió del llevant balear per a obtenir drets d'extracció i explotació de jaciments petroliers i gasístics.

La intenció, han explicat, és «evitar que cap d'aquestes sol·licituds pugui prosperar». Segons Ferrà, es tracta d'una zona «extremadament vulnerable» al canvi climàtic bona mostra de la qual cosa han estat els esdeveniments meteorològics extrems que han assolat la regió en els últims mesos.

El diputat ha recordat que «gràcies a l'oposició incansable d'administracions públiques, societat i sector empresarial», vuit projectes varen desistir de la continuació en la tramitació del seu projecte o van rebre la negativa per part dels òrgans ambientals competents. Encara així, ha assenyalat Ferrà, continua havent-hi un conjunt de projectes en fase de tramitació per a dur a terme prospeccions petrolieres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.