Setmanari d'informació local - 138 anys

El decret de territori i la situació econòmica centraran el debat del Ple d'aquest dimarts

El decret de territori del Govern, la situació econòmica i el debat de la Proposició de Llei presentada pel PP sobre habitatge centraran el pròxim ple del Parlament, que se celebrarà aquest dimarts a partir de les 10.00 hores.

La sessió de preguntes de control al Govern se centrarà en aquesta ocasió en el decret 9/2020 del Govern, el del territori, després que s'hagin registrat un total de dues preguntes, totes dues del PP.

La primera de les qüestions que es plantejaran, és la del diputat Toni Fuster, qui es dirigirà al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, per a tractar d'aclarir quins efectes té aquest en els ciutadans.

Mentrestant, la segona, la plantejarà Sebastià Sagreras, qui es dirigirà a la responsable de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, per a saber com valora les implicacions que tindrà aquest en les seves àrees de gestió.

El president del PP a Balears i portaveu del Grup Popular en el Parlament, Gabriel Company, ha assegurat que «és un decret que no respon a qüestions relacionades amb la COVID-19 o la reactivació econòmica, sinó que és un decret ideològic, que afecta moltes famílies de Fora Vila. Per aquest motiu, demanarem que es tramiti com a projecte de llei».

Altres partits, com és el cas de Cs han mostrat dubtes sobre la «validesa legal» d'aquest decret i aquest dilluns ha registrat un escrit en la Mesa del Parlament perquè no es tramiti. També, El PI va acusar el Govern el passat 22 de maig, en paraules del seu portaveu adjunt, Josep Melià, de voler «acontentar» els ecologistes.

A més, cal recordar, aquest decret va suposar algunes discrepàncies en el si del Pacti, amb retrets públics entre PISB i MÉS per Mallorca per quin va ser el problema que va bloquejar l'acord fins a la tarda del divendres del passat 22 de maig.

També, en la sessió de control al Govern es preguntarà per la situació econòmica en la comunitat autònoma, després de conèixer-se que l'atur s'ha incrementat un 92% al maig respecte al mateix mes de l'any anterior.

Així doncs, la portaveu adjunta de Cs, Patricia Guasp, es dirigirà al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per a saber quines mesures de formació i ocupació adoptarà el Govern davant l'increment un 92% de l'atur aquest maig respecte a fa un any.

En aquest sentit, el portaveu parlamentari de Cs, Marc Pérez-Ribas ha dit aquest dilluns que proposaran al Govern activar mesures de formació o programes perquè la gent que està parada pugui començar a treballar al més aviat possible; així com l'allargament dels ERTO i que aquests siguin flexibles; i ajudes als autònoms.

El conseller al qual es dirigeix la pregunta, Iago Negueruela, va assenyalar ja la setmana passada que són dades «complexos i duros que reflecteixen les conseqüències de la crisi sanitària i que posen en evidència la importància i falta del principal sector econòmic de les Balears». Si bé, va matisar, sense els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOs) la situació de l'atur «hauria estat molt més dura».

Per part seva, el president del PP a les Balears i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Gabriel Company, també preguntarà per la situació econòmica. La pregunta es dirigirà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i versarà sobre si creu que percep realment la situació econòmica actual de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.