Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS denuncia «la indefensió» dels treballadors afectats pels ERTO

El diputat i portaveu de MÉS en la comissió de Treball del Parlament, Joan Mas 'Collet', ha denunciat aquest dimecres «la indefensió» dels treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) per força major. El diputat ecosobiranista ha lamentat «no sols el retard en el pagament de les prestacions, sinó també la falta de coordinació» del Servei Públic d'Ocupació Estatal (Sepe), que aprova i paga les prestacions.

En aquest sentit, Mes ha subratllat que la majoria de treballadors ja partien de nòmines «amb sous molt baixos, vivien al dia i ara es troben que molt tard amb els pagaments de serveis bàsics». «Molts han hagut de recórrer a la solidaritat d'amics, veïns o familiars i fins i tot acudir als serveis socials per a poder menjar», ha ressaltat. En paraules del diputat, «és una vergonya la falta de sensibilitat demostrada per part del govern espanyol». «Ni tan sols en una situació com la que vivim han augmentat la plantilla per a afrontar les sol·licituds», ha dit Mas.

Davant aquest escenari, 'Collet' ha reclamat la simplificació i agilitació administrativa dels ERTO per causes productives, «sempre garantint de tots els drets dels treballadors i empreses». En aquest context, ha sol·licitat al Govern «posar a la feina i resoldre la situació de milers de treballadors que malgrat estar reconeguts com a beneficiaris d'ajudes encara no han cobrat res».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.