Setmanari d'informació local - 138 anys

Alliberen tres tortugues que foren rescatades i i s'han recuperat

Personal del Consorci per a la Recuperació de la Fauna (Cofib) i del Palma Aquarium han alliberat aquest dilluns tres exemplars de tortuga caretta caretta al Parc Natural des Trenc, després de ser trobades en la mar amb diferents patologies i passar un procés de recuperació.

Segons ha assenyalat la Conselleria de Medi Ambient, és la segona vegada que es Trenc acull un alliberament de tortugues marines des que es va declarar Parc Natural. El primer exemplar, batejat com Pitiüsa, va ser trobat enmolicat amb plàstics per un agent de Medi Ambient en el sud del Cap de Barbaria, a Formentera.

Una vegada recollida per personal del Cofib es va traslladar a la clínica veterinària Eivivet, a Eivissa, i posteriorment al Palma Aquarium, on s'ha recuperat. La tortuga presentava una obstrucció parcial en l'aparell digestiu provocada per un plàstic i també se li va diagnosticar pneumònia.

El segon exemplar ha estat batejat com a Chispa i va ser localitzada per un pescador en Cala Rajada, a Mallorca. El personal del Palma Aquarium la va traslladar al centre de recuperació, ja que estava afectada per pneumònia. La tercera tortuga, Urgell, va ser trobada per un agent de Medi Ambient en l'illot des Vedrà, a Eivissa, amb signes evidents de sofrir dificultats per a submergir-se. Se li va diagnosticar pneumònia, en aquest cas greu, i deshidratació.

Les tres tortugues alliberades pertanyen a l'espècie Caretta caretta, coneguda popularment com a tortuga babaua, la més abundant de la mar Mediterrània. Des del Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i des del Palma Aquarium han recordat que en cas de trobar una tortuga en mal estat, cal telefonar al 112.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.