Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB rebutjarà tramitar el decret que permet l'ampliació dels hotels com a projecte de llei

El PSIB rebutjarà aquest dimarts permetre que el decret de mesures de reactivació econòmica -que inclou, entre altres actuacions, l'ampliació d'hotels fins a un 15 per cent- es tramiti com a projecte de llei, una petició dels partits de l'oposició per a poder realitzar aportacions.

El decret va ser aprovat el passat 13 de maig i arriba aquest dimarts al ple del Parlament per a la seva validació. No obstant això, els partits només poden secundar o rebutjar tot el decret en el seu conjunt, per la qual cosa l'oposició sol·licita que es tramiti posteriorment com a projecte de llei per a poder presentar esmenes sobre aspectes particulars.

Els partits de l'oposició han demanat la tramitació com a projecte legislatiu per a tots els decrets que ha anat aprovant el Govern en el marc de la pandèmia de coronavirus, però cap d'aquestes sol·licituds ha tirat endavant, a causa dels vots del PSIB, MÉS i Unides Podem. L'oposició critica que se'ls demani suport sense possibilitat de fer aportacions.

Si s'admet la tramitació com a projecte de llei, el decret manté la seva vigència mentre no s'aprovin canvis al llarg del procediment. El PI ha avançat que encara que votaran a favor del decret, secundaran que el text se sotmeti a aquesta tramitació parlamentària.

La diputada del PSIB Mercedes Garrido ha avançat aquest dilluns que el PSIB votaran en contra de la tramitació com a projecte de llei, en resposta a una pregunta dels mitjans en una roda de premsa.

Garrido ha justificat la postura del PSIB en què el decret implementa mesures temporals i urgents pel que considera que no té sentit que es pugui veure modificat amb la tramitació parlamentària. Així, ha insistit en la necessitat de «donar certesa jurídica» a l'economia.

El PSIB ha demanat màxim suport al decret llei «bo per a les Illes», en paraules de la portaveu del PSIB, Sílvia Cano. Per part seva, Garrido ha insistit que aquest decret no s'assembla en res a les propostes del PP, la 'Llei Delgado' o les propostes de Company quan era conseller de Territori.

Cal recordar que el decret ha generat debat fins i tot en partits que formen el Govern (MÉS per Mallorca) o que habitualment ho secunden (MÉS per Menorca). El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, va reconèixer que aquest assumpte va provocar discussions en les negociacions del Pacte i va assegurar que era una proposta de cara a la galeria per a acontentar a determinats sectors més conservadors per part del PSIB.

El portaveu de MÉS per Menorca (Grup Mixt) en el Parlament, Josep Castells, ha qüestionat també diversos punts del decret i ha sol·licitat que es recapti un informe del Consell Consultiu sobre la legalitat del text.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.