Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca comença una ronda de trobades amb partits d'arreu de l'Estat

Truyol i Vidal han iniciat la ronda de contactes amb altres partits. | MÉS per Mallorca

Inés Sabanés i Florent Marcellesi, en nom d'Equo, i Neus Truyol, Vicenç Vidal i Antoni Trobat, en nom de MÉS per Mallorca, han mantingut una trobada aquests dies per, en els termes de la formació ecosobiranista, «estrènyer relacions i complicitats entre l'esquerra sobiranista i verda illenca i l'ecologisme polític que representa Equo». La reunió és la primera fita d'un cicle de trobades amb 'partits aliats' de MÉS fora de les Illes Balears.

Així, el senador Vicenç Vidal ha explicat que «a banda d'Equo, veu verda a l'àmbit estatal, ens anirem trobant amb els nostres aliats del sobiranisme d'esquerres als territoris de parla catalana -Compromís i ERC- i de la resta de l'estat -EH Bildu, BNG, etc.-». Truyol, responsable de relacions polítiques del partit ha destacat que «cal aprendre de la crisi i donar respostes que a la vegada tenguin en compte l'emergència sanitària i climàtica».

Inés Sabanés, diputada d'Equo al Congrés dels Diputats i membre de la Comissió per la Reconstrucció Social i Econòmica de l'Estat impulsada per Sánchez i Iglesias ha explicat que «la crisi de la Covid19 ha de ser un punt d'inflexió per construir una societat més resilient i sostenible: la transició ecològica i justa hauria de ser el pilar de la reconstrucció econòmica de l'Estat espanyol i les Illes Balears atenent pel necessari decreixement turístic i urbanístic».

En aquest sentit, Sabanés ha afegit que «la sintonia d'Equo amb MÉS és molt bona» i que «treballarà per traslladar les propostes dels ecosobiranistes de les Balears a la Comissió de Reconstrucció del Congrés en clau verda i solidària».

Per cloure, Truyol ha anunciat «la necessitat d'articular una agenda decreixentista i progressista amb les reivindicacions comunes de totes les esquerres nacionals i ecologistes dels pobles que formam part de l'Estat Espanyol i una sortida verda de la crisi -impuls de les energies renovables, foment de l'agricultura, etc.-» així com «un aprenentatge cabdal: cal preservar i potenciar els ecosistemes del planeta i la diversitat natural posant en valor les lluites ecologistes de les quals som hereves i hereus».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.