Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol planteja poder viatjar entre les diferents illes a partir del 8 de juny

Imatge de la presidenta Armengol durant la reunió mantinguda aquest diumenge. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha plantejat al Govern espanyol, durant la dotzena reunió de Sánchez amb els presidents autonòmics, que la comunitat pugui iniciar moviments interilles a partir de l'avanç del conjunt de les Balears a la fase 3 del pla de la desescalada.

Segons ha informat la presidenta autonòmica aquest diumenge en roda de premsa, «proposem que a partir del 8 de juny, quan esperem que Mallorca, Menorca i Eivissa avancin a fase 3, es puguin iniciar els moviments interilles».

«Sánchez ha respost d'una manera favorable a aquest plantejament perquè, malgrat que es pretén la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 21 de juny, aquest seria diferent i totes les comunitats que es trobaran en fase 3 podrien prendre les seves pròpies decisions», ha afegit.

En aquest sentit, ha avançat, «amb l'esperança que el pròxim 8 de juny totes les Balears avancin a la fase 3 del pla de desescalada del Govern espanyol, aquesta setmana treballarem amb el Ministeri perquè quan arribi el dia estigui tot organitzat».

Així mateix, ha assenyalat que «Sánchez ha plantejat que amb l'entrada a la fase 3, les comunitats que ho consideressin oportú podrien sol·licitar la fi de l'estat d'alarma i es permetria als ciutadans viatjar a altres comunitats que també haguessin sortit de l'estat d'alarma».

Amb tot, ha assegurat, «aquest Govern no vol córrer, convé primer obrir als desplaçaments interilles i després obrir a altres territoris que estiguin al mateix nivell sanitari». «El més important és la salut», ha reiterat.

D'altra banda, però en relació amb desplaçaments, la presidenta autonòmica ha tornat a plantejar al Govern estatal que «les Balears tenen la voluntat de realitzar una prova piloto durant la segona quinzena de juny».

Sobre aquest tema, ha detallat Armengol, «es planteja que arribin 5.000 turistes al conjunt de l'arxipèlag balear, que viatjarien des del seu lloc d'origen directament a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera i una vegada a les illes podrien realitzar les mateixes activitats que els residents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.