Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern allibera 217 exemplars de tortuga Mediterrània a Felanitx

El Govern allibera 217 exemplars de tortuga Mediterrània a Felanitx. | CAIB

El Govern ha anunciat aquest dissabte que el personal tècnic del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) i del Servei de Protecció d'Espècies han amollat, aquesta setmana, 217 tortugues mediterrànies (Testudo hermanni) a Felanitx.

Aquests exemplars s'han recuperat al COFIB, on s'hi atenen, anualment, més d'un miler de tortugues que després es retornen al medi natural. Cal recordar que aquesta espècie està protegida, ja que està inclosa al llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial. Per tant, no es permet la seva possessió, transport, venda, comerç o intercanvi d'exemplars.

Els 76 exemplars adults, 13 subadults i 128 juvenils, han estat amollats a Felanitx perquè se la considera «una zona de distribució amb baixa densitat de població». Un dels objectius d'enguany de les tasques de recuperació i conservació de la tortuga mediterrània és reintroduir-la en aquelles àrees on n'hi ha poques, per així reforçar-ne la presència i millorar la connectivitat entre poblacions.

Des del Servei de protecció d'espècies recorden que, en cas de trobar una tortuga mediterrània ferida, es pot contactar amb el COFIB a través del 607 55 40 55 o amb el Servei mateix, als telèfons 971 784 956 i 606 875 244 bé al correu electrònic especies@dgcapea.caib.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.