Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren sis nous casos de SARS-CoV-2 i cap defunció

El Servei d'Epidemiologia de la Conselleria de Salut ha informat aquest dijous que s'han registrat sis nous casos de SARS-CoV-2 a les Balears, per la qual cosa el total acumulat és de 2.063 positius notificats en la comunitat amb prova PCR (1.808 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i sis a Formentera).

D'altra banda, la Conselleria ha indicat que no s'ha registrat cap defunció i, per tant, el total acumulat és de 224 morts per aquesta malaltia en l'arxipèlag. D'aquesta forma a les Balears hi ha 209 casos positius actius de SARS-CoV-2, és a dir, quatre menys que aquest dimecres. D'altra banda, 1.630 persones s'han curat, deu més que ahir.

Així mateix, d'acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s'han realitzat 100.292 proves en els laboratoris públics de les Balears (77.848 PCR i 22.444 proves d'anticossos).

Situació per Illes

En relació amb la situació assistencial als hospitals, a Mallorca hi ha 90 persones hospitalitzades, 21 de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva (UCI). Altres 28 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), encara que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

Per part seva, a Menorca, hi ha tres persones hospitalitzades (una en l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC, mentre que a Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (quatre en l'UCI). També tres persones són ateses per part d'atenció primària: dos a Eivissa i una a Formentera.

Contagis entre sanitaris

Segons la Conselleria de Salut, des que va començar l'epidèmia, s'han detectat 357 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 17,3 per cent dels 2.063 casos que s'han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara.

De tots aquests casos, hi ha 50 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 per cent dels 16.000 professionals que treballen en la sanitat pública de Balears. Un total de 94 estan en vigilància activa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.