Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reclamarà al Govern espanyol que el descompte de resident no suposi un augment de preus

La Comissió de Medi Ambient i Territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei (PNL) per a instar al Govern espanyol a garantir que el descompte de resident del 75 per cent no comporti increments en els preus dels bitllets dels vols.

La proposta, relativa a l'increment de preus per part de les companyies aèries i al rebuig de les propostes de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), ha estat presentada pel Grup Parlamentari PSIB i defensada pel diputat Damià Borràs.

Borràs ha assenyalat que «s'ha de posar fre a la pràctica duta a terme per les companyies aèries, que evidencia l'estudi de la CNMC, pel perjudici que suposa per als illencs». En aquest sentit, ha explicat que el PSIB rebutja les solucions proposades per la CNMC i ha assegurat que la població balear «té dret a la compensació». «No som responsables de l'increment dels preus», ha indicat.

En un dels punts de la PNL se sol·licita a l'Executiu espanyol que valori totes les possibilitats per a evitar l'increment injustificat dels preus dels bitllets, com per exemple amb un règim flexible de tarifes màximes, adaptable a la demanda i que fixi limitacions en els preus, sempre amb l'objectiu de beneficiar als residents.

A més, la proposta també sol·licita al Govern que investigui si s'han produït acords il·legítims entre les companyies aèries i demana mantenir els termes actuals el descompte de resident del 75 per cent.

D'altra banda, el Parlament també ha debatut una PNL relativa a la informació, l'agilitació i noves línies d'ajudes previstes per al lloguer. La proposta, que ha estat rebutjada, ha estat presentada pel PP i defensada pel diputat Mariano Juan.

Entre altres propostes, la PNL contemplava instar al Govern a crear una nova línia d'ajudes directes d'habitatge COVID-19 amb una dotació de 25 milions d'euros, així com llançar una altra línia d'ajudes que permeti a les pimes i els autònoms, que s'hagin vist afectats per la crisi, a fer front als pagaments mensuals dels lloguers dels seus locals comercials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.