Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell atén 234 peticions de víctimes de violència masclista durant l'estat d'alarma

El Centre d'Informació a la Dona, que gestiona el Consell de Mallorca, ha realitzat 234 atencions de víctimes de violència masclista durant l'estat d'alarma. Així ho ha assegurat aquest dimecres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant la seva visita al centre, en la qual ha remarcat en total s'han gestionat 925 peticions. El Consell ha explicat que les peticions han versat sobre atenció a dones víctimes de violències masclistes, a professionals dels àmbits sanitari, jurídic, social o educatiu, noves cites o seguiment de casos actius.

«L'atenció a víctimes no s'ha aturat, hem tengut una necessitat de servei que hem resolt tant durant la fase de confinament com en la desescalada», ha expressat Cladera, alhora que ha subratllat que, des del primer moment es reprogramen les cites presencials, s'ha prioritzat l'atenció telefònica, s'han donat noves cites i fet un seguiment de dones que ja havien passat pel servei. Per aquest motiu, la presidenta del Consell de Mallorca ha agraït «el treball, dedicació i responsabilitat que han demostrat les treballadores d'aquest servei essencial».

El Consell de Mallorca ja va declarar servei essencial els serveis d'atenció a víctimes de violències masclistes, un col·lectiu que juntament amb les persones majors amb dependència, els menors d'edat, les persones en situació d'exclusió i les persones amb discapacitat, han estat prioritàries en les polítiques d'atenció de la institució insulars.

En aquest sentit, s'ha incrementat el nombre d'hores del servei d'atenció psicològica, s'han habilitat 23 apartaments més per a acollir a dones víctimes i creat un nou servei, pioner a Espanya, d'acompanyament i habitatge a dones en situació de prostitució, en col·laboració amb Metges del Món, per al qual s'han habilitat 25 apartaments.

En aquests moments, hi ha 39 persones (24 dones i 15 menors) acolliments al servei d'habitatges de dones víctimes de violència masclista, entre en Casal Ariadna i els nous apartaments, i el servei a dones en situació de prostitució ofereix ara mateix habitatge a 20 dones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.