Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol celebra que el decret del territori suposarà la protecció de més de 200 hectàrees a Palma

La regidora de Model de Ciutat i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha destacat l«'ambició» del decret de protecció del territori del Govern, que suposarà per a Palma la protecció de més de 200 hectàrees.

L'edil ha subratllat que el decret és la regulació «més ambiciosa» dels últims anys en matèria territorial, una aposta «ferma» pel decreixement i per la reducció del consum de territori. La norma, ha indicat, suposarà per a Palma la protecció de més de 200 hectàrees entre la moratòria que afecta sòls urbans no consolidats i la desclassificació de sòls urbanitzables.

Truyol ha assenyalat que la crisi sanitària ha posat de manifest que és «urgent» canviar el rumb de les últimes dècades i implementar «mesures valentes» per a la protecció del medi ambient i el territori. Per a Truyol, el decret manté el mateix esperit i la mateixa línia de treball de l'àrea de Model de Ciutat des de la passada legislatura i que ara s'està aplicant en la redacció de la revisió del Pla General.

Segons ha indicat, aquests principis han permès dur a terme la desclassificació de 60 hectàrees a Son Gual i 4,7 hectàrees de Can Tàpera, la recuperació del canòdrom i la creació del primer bosc urbà, entre altres projectes. L'edil ha destacat l'aposta pel decreixement i per l'optimització del sòl urbanitzable «amb criteris de desenvolupament sostenible» al mateix temps que es dóna resposta a les necessitats d'habitatge i de serveis.

Truyol ha detallat els efectes directes del decret del Govern sobre Palma. Així, es reclassifica com a sòl rústic comú els sòls urbanitzables no programats, entre els quals destaca Son Puigdorfila. En total, afecta un total de 153,23 hectàrees. Sobre els sòls urbans no consolidats, coneguts com a falsos urbans, el decret estableix una moratòria d'autoritzacions i llicències sobre sòl urbà amb urbanització no consolidada delimitats com a unitat d'actuació fins al 31 de desembre, que a Palma afecta unes 50 hectàrees.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.