Setmanari d'informació local - 138 anys

El Patronat de la Simfònica aprova la renovació de Pablo Mielgo com a director

39871

El patronat de la Fundació Orquestra Simfònica de les Balears ha aprovat aquest dimecres la renovació del contracte de l'actual director artístic de l'orquestra, Pablo Mielgo, que continuarà al capdavant de la formació musical durant tres anys més.

Segons ha explicat la Conselleria de Presidència i Cultura en un comunicat, Mielgo és director de la Simfònica des d'agost de 2014 i durant els prop de sis anys que ha estat en el càrrec ha destacat per «la seva aposta per la millora qualitativa de l'orquestra», així com per la seva «progressiva descentralització», duent a terme actuacions a tot les Illes, i pel seu avanç en «la creació de nous públics».

Mielgo, considerat un dels més destacats músics de la seva generació, va estudiar a Madrid, a l'Escola Reina Sofia de la música i al Real Conservatori de Música; i a Londres, a l'Escola Guildhall de Música i Drama. En la seva extensa i variada trajectòria, destaca la seva etapa com a director d'orquestres i teatres principals de tot el món.

Des de l'any 2003, ha fundat projectes musicals com el BandArt Orquestra, el festival Espanya-Veneçuela o el festival de Música IberOpera. També és el director artístic i musical de la Fundació Saludar-te, amb seu a Miami i Madrid, on ha dirigit projectes en col·laboració amb el Teatre Real de Madrid o la Florida Grand Opera. També ha treballat amb artistes reconeguts com Michael Tilson Thomas, Frühbeck de Burgos, José Antonio Abreu, Gustavo Dudamel o Plácido Domingo.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.