Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova el decret perquè els alumnes es puguin escolaritzar telemàticament

El ple del Parlament ha validat aquest dimarts el decret del Govern que possibilita l'escolarització de manera telemàtica, com a via per a afrontar els efectes del coronavirus (COVID-19) i facilitar l'inici del pròxim curs.

El decret va ser aprovat el passat 8 de maig pel Consell de Govern. Entre altres aspectes, estableix que tot el procés d'escolarització sigui telemàtic, i modifica el calendari d'adscripció i admissió; així mateix, també determina que l'accés a la bossa d'interins docents per a cobrir vacants i substitucions es faci per via telemàtica.

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca ha demanat el suport de la Cambra argumentant que és un «instrument pragmàtic sense contingut ideològic». A més, ha defensat que es va treballar amb agents implicats.

March ha apuntat que molts centres estaven preocupats per quedar-se sense «cap mena de màrqueting educatiu» i que varis centres han realitzat jornades de portes obertes de manera virtual. Igualment, March ha explicat que el Govern està treballant en la bossa d'interins per al pròxim curs i que estan «a punt de sortir» les licitacions de reformes de centres, que es duran a terme a l'estiu.

Finalment, ha assenyalat que estan preparant la planificació del pròxim curs per a donar «la màxima seguretat» a les famílies i els docents. Cal recordar que l'alumnat de les Balears reprendrà les classes presencials en el pròxim curs 2020-2021, de manera que finalment no hi haurà retorn a les aules fins a setembre. Amb tot, els estudiants dels últims cursos d'etapa poden assistir a tutories amb cita prèvia en la fase 2, en la qual es troben les Balears actualment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.