Setmanari d'informació local - 138 anys

Disney Plus incorporarà el català a les pel·lícules i sèries gràcies a la pressió popular

Finalment, la pressió popular i les gestions de la directora general de Política Lingüística del govern de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, han fet possible que la plataforma televisiva Disney Plus incorpori el català a les pel·lícules i sèries del seu catàleg.

Disney Plus va llançar la seva plataforma sense l'opció de poder veure els seus continguts en llengua catalana, això va fer que la Plataforma per la Llengua i molts clients de la televisió de pagament es mobilitzassin i fessin arribar una allau de sol·licituds per poder tenir l'opció de triar continguts en català.
Ara, dos mesos després de la seva posada en marxa, Disney Plus ha avançat, com a pas previ a la incorporació com a opció directa d’idioma, que oferirà com a contingut extra les versions en català de les pel·lícules que ja disposen de versió en aquesta llengua i han estat exhibides o distribuïdes.

Molta demanda de català

Segons una enquesta feta per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de Catalunya, el 77,6 % dels catalans demanen sèries i pel·lícules amb doblatge en català a les plataformes que no l'incorporen pròpiament (com si fa Filmin): Netflix, Amazon Prime o Movistar+. Aquesta xifra suposa uns 5 milions de potencials consumidors i revela la bona salut del català en la creació de contingut digital.

A més a més, un 76,3 % dels ciutadans voldrien també subtítols en català i que un 83 % voldrien que les interfícies de maneig de les plataformes de vídeo a demanda es poguessin configurar en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.