Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO exigeix a Educació una modificació urgent de la normativa sobre ràtios per a garantir la distància entre alumnes

En aquesta darrera setmana hem observat com s’està reprenent el període de presentació de sol·licituds d’admissió en els centres educatius de les Balears. El que ha destapat aquesta crisi sanitària, segons CCOO, entre altres coses, és «la situació precària, gairebé endèmica, de la realitat als centres educatius».

El sindicat ha remarcat aquest divendres que portam molts anys «d’infradotació de pressupostos en Educació per a la creació de nous centres educatius i la millora estructural dels que ja tenim». Això es tradueix en una mancança d'infraestructures que amb l'augment de la població en edat escolar té com a conseqüència unes ràtios molt elevades dins cada aula i l’augment d’aules prefabricades a molts de centres educatius. Molts d’ells ja fa anys que, en el cas de disposar d'aquests espais, han reconvertit les aules de música, els laboratoris, les biblioteques i les sales d’actes en aules, per tant, «s’hauran de crear noves alternatives a les solucions que es va apuntar des del Ministeri d’Educació ahir», ha expressat CCOO.

La crisi de la Covid-19 obliga a prendre diverses mesures higièniques, entre elles la distància de 2 metres entre els alumnes. «Aquest fet ens fa considerar que és imprescindible planificar les ràtios pel proper curs per a poder assumir aquesta indicació. En conseqüència, demanam a la Conselleria que convoqui els sindicats per a dissenyar l'organització del proper curs i la modificació urgent de la normativa sobre les ràtios, per a garantir aquesta mesura a tots els nivells educatius presencials per tal d’assegurar l’allunyament físic», han dit des de Comissions Obreres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.