Setmanari d'informació local - 138 anys

Es podrà anar a la platja a partir de dilluns sempre que es mantengui la distància de seguretat

L'accés a la platja estarà permès a partir de dilluns que ve si el Govern espanyol aprova que les Balears passin a la fase 2, com aquest dimecres va demanar formalment el Govern. El Govern espanyol va comunicar que l'accés a les platges estaria autoritzat a partir de l'entrada en la fase 3, és a dir, el 8 de juny, però finalment ha canviat d'opinió i ha avançat al dilluns el permís per a anar a la platja.

Un altre canvi de criteri important és el que es refereix al control d'accessos. En un primer moment, el protocol fixava limitacions d'aforament i franges horàries específiques. Però també es va canviar d'opinió i el Boletín Oficial del Estado (BOE) deixava clar dissabte passat que només haurà de complir-se la norma que estableix una distància de dos metres entre grups de persones. El nombre màxim de persones que poden anar juntes a la platja serà de 15, «excepte en el cas de persones convivents».

Malgrat això, seran els ajuntaments els que podran marcar una sèrie de restriccions si així ho consideren oportú. L'única cosa que diu la norma és que els banyistes hauran de fer un ús responsable de la platja «tant des del punt de vista mediambiental com sanitari». Es permet la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'esbarjo «sempre que es pugui desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantenir una distància mínima de dos metres entre els participants».

Activitats de temps lliure

L'entrada de les Balears en la fase dues permetrà també que comencin les activitats d'oci i temps lliure per a infants a casals, espais joves i centres de dia, majoritàriament dependents dels municipis.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, es va reunir amb les entitats de temps lliure i els va comunicar que podran tenir un màxim de 30 participants, que es dividiran en subgrups de deu usuaris.

Una vegada en la fase 3, prevista per al 8 de juny si tot va bé, el nombre de participants admesos serà de 60 en subgrups de fins a deu participants. En aquesta fase, les activitats s'amplien a escoles d'estiu, granges escola, activitats mixtes, activitats esportives, programes de conciliació, campaments, colònies i camps de voluntariat, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.