Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Oficina Anticorrupció de les Balears llança un simulador d'incompatibilitats per a treballadors públics

L'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Balears ha posat en marxa al seu web un simulador de conflictes d'interès i d'incompatibilitats per a tots els treballadors públics, siguin càrrecs electes, alts càrrecs o funcionaris.

En una nota de premsa, l'Oficina ha explicat aquest dijous que es tracta d'un formulari electrònic d'autoavaluació dirigit al fet que els treballadors públics puguin contrastar si, en un determinat moment es troben o poden trobar-se en una situació d'incompatibilitat o de conflicte d'interès, a la vista de la normativa estatal i autonòmica.

Des de l'Oficina han matisat que és una eina de lliure accés i totalment anònima, pensada així amb l'objectiu que sigui utilitzada amb llibertat i el més àmpliament possible.

A més d'aquesta eina, l'Oficina Anticorrupció ha elaborat la Guia Marc de gestió dels riscos de corrupció en els organismes públics, que ja està disponible al web.

Aquesta Guia Marc es basa en els estàndards adoptats per agències i oficines com l'Autoritat Nacional Anticorrupció Italiana, l'Agència Francesa Anticorrupció, la Unitat Permanent Anticorrupció del Quebec, o l'Oficina Antifrau de Catalunya.

A la Guia s'estableixen els paràmetres bàsics d'un procés sòlid de prevenció de riscos de corrupció, que seran objecte d'adaptació a cada tipus d'administració pública, començant pels ajuntaments, la guia específica, segons l'Oficina, es troba ja en les seves últimes fases d'elaboració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.