Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Llucmajor proposa a l'Ajuntament que destini el superàvit a ajuts per a famílies i empreses

MÉS per Llucamajor ha presentat una pla a l'Ajuntament amb fins a 30 mesures per a afrontar els efectes de la crisi causada pel coronavirus, entre les quals s'inclou que es destini el superàvit a ajudes per a famílies, autònoms i empreses.

El partit ha explicat aquest dimecres que el document està dividit en sis grans blocs encaminats a reforçar els serveis socials, reduir l'impacte econòmic sobre famílies i sector econòmic local, millorar la comunicació, el bon govern, protegir al personal municipal i millores de mobilitat.

Entre altres iniciatives, el partit proposa que l'Ajuntament de Llucmajor faci ús del superàvit municipal de 2019 de 8,7 milions per a ajudar directament a famílies, autònoms i empreses. En aquest sentit, la portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, ha considerat que «la situació actual del municipi és favorable».

Barceló ha afirmat que l'Ajuntament de Llucmajor ha de decidir de manera urgent quina línia seguirà per a ajudar. «També demanam que es flexibilitzi el pagament d'impostos com l'IBI, els de vehicles de tracció mecànica o bonificacions d'altres taxes com les de residus o ocupació de via pública o la compensació dels abonaments de les piscines», ha apuntat.

A part d'aquestes iniciatives, MÉS ha demanat que s'incrementin «les partides destinades a ajudes per a necessitats urgents i compra d'aliments». «Un increment que ha d'executar-se de manera immediata vist que la partida pressupostària està esgotada completament», ha dit Barceló.

Des de MÉS per Llucmajor han subratllat que moltes de les propostes van encaminades a reforçar el departament de Serveis Socials. Així, el partit ha proposat contractar cinc treballadors socials més i els educadors de carrer que siguin necessaris en aquests moments. «No consideram adequat que l'Ajuntament no disposi de cap educador social dins de la plantilla municipal», han recalcat.

Així mateix, entre les propostes figura aconseguir «un poble pensat per a la gent que hi viu, els infants, els ancians, els negocis, els esportistes i els vianants». Davant aquesta situació, han sol·licitat destinar carrils de vehicles a vianants, alliberar trànsit en carrers secundaris, tancar carrers per als cotxes i destinar més espai públic per als vianants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.