Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal exigeix un finançament «just» per a les Balears al Senat

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha sol·licitat aquest dimarts, durant la compareixença de la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, al Senat «quines mesures estatals es tenen previstes perquè Balears comptin amb el finançament just».

Així han informat des del partit en una nota de premsa, en la qual han detallat que Vidal ha recordat que «s'estima que les Balears perdran un 30% del PIB amb la pandèmia del coronavirus i que han estat sempre maltractades fiscalment fins a l'espoli».

Per al senador, el Règim Especial per a les Balears (REB) «no és un capritx, encara que sovint des de Madrid es pensi que sí». «És hora que el Govern compleixi la seva promesa de posar-lo en marxa perquè el nostre teixit econòmic necessita compensar la insularitat per a desembolicar-se a la crisi que vendrà», ha recalcat.

En paraules del ecosobiranista, «el model de finançament de les comunitats on les Balears estan a la coa ha de canviar». En aquest sentit, ha basat el seu argument en un estudi del BBVA sobre dèficit fiscal d'octubre de 2019 coordinat per l'economista pròxim al PP Ángel de la Font, «poc sospitós d'alineament amb posicions sobiranistes».

Així mateix, Vidal ha posat l'accent que el sistema de salut i els serveis socials de Balears «es veuen profundament perjudicats per un repartiment de fons de l'estat totalment injust i insensible». El senador ha afirmat, per a concloure, que «no és admissible que les Balears estigui per sota de la mitjana estatal i misteriosament el poder central només tingui interès a invertir en ports i aeroports per a extreure un profit gairebé colonial».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.