Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell inicia la licitació del projecte del carrill bici a Son Espases

El Consell de Mallorca ha iniciat la licitació del projecte per a l'execució d'un itinerari de vianants i bicicletes en el Camí dels Reis de Palma que dóna accés a Son Espases, amb la finalitat de millorar les condicions de la via, preservant la seguretat del trànsit i l'accés de vianants i ciclistes a l'Hospital Universitari.

Segons ha informat el Consell de Mallorca aquest dimarts, l'inici de la licitació es produirà una vegada s'aprovi la proposta en la sessió del Consell Executiu de la institució insular prevista per aquest dimecres.

Concretament, ha detallat, l'actuació connectarà la barriada del Secar de la Real i zones annexes amb Son Espases, amb la finalitat de preservar la seguretat del trànsit i l'accés dels vianants i ciclistes a l'Hospital Universitari.

Per part seva, el conseller insular del Departament de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «amb aquest projecte es pretén incidir en la necessitat d'un canvi de model a favor de la mobilitat sostenible. En l'actual context no es pot apostar per grans obres que continuïn incrementant l'ús del vehicle privat».

Característiques del projecte

Quant a les característiques d'aquest projecte, el Consell ha explicat que en una primera fase es contempla l'execució de la senda per a vianants i bicicletes en paral·lel al Camí dels Reis, completament separada del trànsit de vehicles. Es durà a terme des del carrer Dionís Bennàssar fins a l'actual accés a l'Hospital.

Així doncs, ha assenyalat que la senda per ciclistes estarà formada per un vial per a vianants de 3,6 metres d'ample i 480 metres de longitud i un parterre enjardinat separarà la zona per als vianants, de la calçada. De manera complementària, es dotarà el passeig amb una xarxa d'enllumenat de baix consum, jardí i drenatge.

D'altra banda, ha recordat, es va signar amb l'Ajuntament de Palma a la fi de la passada legislatura un conveni per a la cessió dels terrenys d'una durada de quatre anys que es podrà prorrogar a petició de qualsevol de les parts abans que finalitzi el període de vigència. Una vegada aprovada licitació, ha conclòs, s'obrirà el procés d'adjudicació de l'obra que té un termini d'execució de sis mesos i un cost previst de 568.768 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.