Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 21 viatgers en aeroports i 38 en ports de les Balears no han pogut acreditar el motiu del viatge

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han impedit l'entrada a les Balears a 59 passatgers als ports i aeroports durant l'estat d'alarma per no estar justificat el seu viatge i no complir els requisits que estableix el Reial Decret 463/2020, del 14 de març, per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Segons ha informat la Delegació del Govern espanyol en un comunicat, la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, gràcies als controls de seguretat efectuats en les terminals aèries i marítimes, han detectar a 21 viatgers als aeroports i 38 en els ports de les Balears que no han pogut acreditar el motiu dels seus trajectes.

Segons la Guàrdia Civil, des del passat 15 de maig s'estan controlant els trajectes en les terminals d'origen dins l'Estat per a evitar que hagin de ser retornats els passatgers que incompleixin les normes vigents un cop arribin al seu destí.

Mentrestant, pel que fa als viatges internacionals, la Policia espanyola ha impedit aquest dilluns l'entrada a Mallorca a tres passatgers -dos homes i una dona de nacionalitat alemanya- d'un vol procedent de Colònia (Alemanya) per no estar justificat el seu viatge.

El dia anterior, diumenge passat va passar una cosa similar amb altres dos passatgers, d'origen alemany, que varen arribar a Palma i també varen ser retornats al seu país d'origen. A més, al març, una ciutadana britànica va ser retornada per part de la Policia espanyola des de l'aeroport de Palma al Regne Unit per haver-se desplaçat a l'illa sense causa justificada.

La Guàrdia Civil, per la seva banda, ha denunciat una quinzena de persones als aeroports de les Balears durant l'actual estat d'alarma per desobediència per incomplir les restriccions de el Reial Decret 463/2020 en trajectes dins l'Estat. Es tracta, per exemple, de tres passatgers detectats a l'aeroport de Maó i cinc a Son Sant Joan, a qui se'ls va aixecar acta.

A més, els agents no varen permetre embarcar fa pocs dies a quatre viatgers que es dirigien amb avió des de Palma cap a la Península per no haver justificat el seu desplaçament.

La Guàrdia Civil també va retornar dos passatgers al port de Palma, els qui varen al·legar que venien a treballar però no varen poder acreditar-ho ni disposaven d'autorització, i un altre ciutadà la setmana passada al port d'Alcúdia, procedent de Barcelona, ​​que va al·legar que havia viatjat a l'illa per a veure a uns familiars.

A Eivissa, la Guàrdia Civil va procedir a retornar 15 passatgers que varen ser detectats a la seva arribada a l'aeroport en trajectes dins l'Estat que no van poder justificar i una altra persona més en el port que havia salpat des de Barcelona.

Finalment, els controls efectuats per la Guàrdia Civil al port d'Eivissa han impedit que 34 persones puguin embarcar a la nau que cobreix la ruta entre Eivissa i Formentera en no haver pogut acreditar el motiu del seu viatge durant l'estat d'alarma.

Cal recordar que únicament està permès viatjar si es torna a lloc de residència, per motius laborals o sanitaris, per raons de força major o per tenir cura d'un menor, una persona gran, una persona discapacitada o dependent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.