Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector audiovisual critica el concurs #MallorcaFilmConfinats per valorar els curts mitjançant 'likes'

Diferents associacions professionals del sector audiovisual han criticat aquest dimarts la convocatòria de l'concurs #MallorcaFilmConfinats, de la Mallorca Fil Comission, per valorar els curtmetratges en funció dels 'likes' obtenguts a Instagram.

Així ho han expressat en un comunicat l'Associació de Cineastes (ACIB), l'Associació de Productores Audiovisuals de les Balears (APAIB) i la delegació balear de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM).

Les tres entitats critiquen que, després de «setmanes de negociacions» amb l'organisme del Consell de Mallorca, «hagi estat impossible arribar a un acord» sobre la valoració de les obres.

El sector qüestiona que s'atorguin uns premis «econòmicament elevats» sense avaluar les candidatures per cap jurat, sinó en funció de les reaccions en una xarxa social. «Els premiats no seran els millors productes audiovisuals, sinó aquells amb autors més populars a les xarxes socials», han denunciat.

Per això, les associacions consideren que el concurs «no suposarà un 'pilota d'oxigen'» com pretenia la Fil Comission, «perquè està pensada més per a 'influencers' que per a professionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.