Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell arrenca la segona fase de l'obra projectada en el Torrent Gros

El Consell ha arrencat la segona fase de l'obra projectada en el Torrent Gros, a la carretera Vella de Bunyola (Ma.-2031), entre els termes municipals de Palma i Marratxí, que va començar el passat mes de febrer.

Segons ha informat el Consell de Mallorca aquest dilluns, el projecte suposa l'adequació del pas sobre el torrent, així com de les connexions de la carretera amb el camí de sa Fita i amb el camí de sa Cabana. En aquesta línia, ha explicat que després de preparar-se el terreny, s'ha començat la construcció del pont que unirà els barris de sa Indioteria i sa Cabana i sobre el qual s'ha projectat una nova via i un eix cívic per a vianants i bicis.

Concretament, ha detallat, s'estan col·locant els marcs que subjectaran l'estructura i permetran augmentar la capacitat hidràulica del torrent enfront de possibles pluges torrencials. Una vegada muntats els marcs i ompliments els laterals, es disposarà la calçada i el nou passeig per a bicis i vianants. Per al conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, qui aquest dilluns ha visitat l'obra, «aquesta via presenta un traçat inadequat. El projecte respon a les demandes dels veïns i volem prioritzar la mobilitat de vianants i ciclistes per davant de vehicles i millorar paisatgísticament l'entorn».

A més, des de la institució insular s'ha explicat que, a més de fomentar la mobilitat sostenible, la millora del traçat existent permetrà millorar la secció de la carretera Ma.-2031 i dels vorals. També, ha afegit, s'adequarà la intersecció amb el camí de sa Fita amb un nou carril central, que faciliti el gir a l'esquerra, i es modificarà la intersecció existent amb el camí de sa Cabana amb una rotonda, que permetrà que la intersecció sigui més fluida i segura.

Finalment, ha conclòs, les actuacions comencen prop de la intersecció amb el Camí dels Reis, en el barri de sa Indioteria, en el terme municipal de Palma, i acaben en la intersecció amb el camí de sa Cabana, que dóna accés a les urbanitzacions de Son Macià i Nova Cabana, ja en el terme de Marratxí. El termini d'execució estimat és de vuit mesos i el pressupost és d'1,7 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.