Setmanari d'informació local - 138 anys

El Museu de Mallorca reobre aquest dimarts amb noves mesures d'higiene

El Museu de Mallorca reobrirà aquest dimarts les seves portes al públic i ho farà amb algunes noves mesures de seguretat i higiene per la crisi sanitària del coronavirus, com són l'obligació de l'ús de màscares i la desinfecció del calçat.

Segons han informat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta, Bel Busquets, aquest dilluns després de visitar el Museu, «és una bona notícia» que els espais culturals tornin a obrir i han explicat que ho fan amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per a preservar la salut de les persones i la integritat de les obres i de l'edifici del Museu.

Tant Cladera com Busquets han estat acompanyades de la delegada del departament de Cultura del Govern, Catalina Solivelles, en la seva visita, al costat de la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, a aquest Museu un dia abans de la reobertura, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

La reobertura d'equipaments culturals forma part del pla del Consell 'Mallorca Reacciona', que té com a objectiu fer costat a la ciutadania i als sectors econòmics de l'Illa per a superar els efectes de la COVID-19.

En aquesta línia, ha apuntat Cladera, «hem escoltat al sector, hem dissenyat un pla de xoc per a ajudar a la indústria cultural, perquè és una activitat econòmica clau a Mallorca i una eina fonamental de cohesió social. La crisi derivada de la COVID-19 no ha de suposar una reculada en la cultura i, per això, adoptem les mesures que facin falta per a reactivar el sector i fer-lo garantint la seguretat i protecció».

Així mateix, Busquets ha destacat el treball fet per part del Museu de Mallorca durant les setmanes de confinament per a donar a conèixer el seu fons i s'ha mostrat convençuda que aquesta difusió haurà animat a molta gent a visitar les instal·lacions de seguida que sigui possible.

Si bé, ha apel·lat a la responsabilitat individual i ha reclamat «prudència i seny» a l'hora d'accedir a les instal·lacions, per a preservar la salut i també la cultura que custodia el Museu. «La cultura és un element cohesionador i serem més forts socialment si gaudim de la cultura», ha afegit.

Igualment, la delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivelles, ha insistit en la importància de «continuar complint amb les mesures de seguretat com a responsabilitat individual fins a recuperar la normalitat. Les biblioteques, arxius i museus estan obrint complint amb aquestes mesures marcades pels protocols».

Per part seva, la directora del Museu ha mostrat les mesures d'higiene i seguretat instal·lades en el centre per a evitar contagis de la COVID-19, entre les quals es troba l'hidrogel per a rentar-se les mans i una solució desinfectant per a les sabates, que s'han d'aplicar abans d'entrar al Museu de Mallorca.

Segons ha explicat Salvà, és important desinfectar el calçat perquè el sòl de l'edifici no es pot fregar sovint. Sí que s'incrementarà la neteja i la desinfecció dels banys i de les zones de del Museu, ha afegit.

Mesures d'accés al Museu

D'altra banda, el Consell de Mallorca ha donat a conèixer mesures per a accedir al Museu, com que, de moment, serà obligatori l'ús de màscara.

Quant a l'aforament, aquest s'ha reduït a un terç i s'indicarà en cada entrada de sala quantes persones poden accedir alhora. L'ascensor sol es podrà usar en casos excepcionals.

Si hi hagués sospites de contaminació d'una peça, la institució ha explicat que s'ha habilitat una sala de quarantena; així com que les substàncies que s'utilitzen per a netejar les instal·lacions són desinfectants que no fan malbé les superfícies. En aquesta sala, segons ha explicat Salvà, també es dipositaran les obres que hagin d'entrar o sortir del Museu.

Amb tot, ha recordat que el nou horari del Museu és de dimarts a diumenge de 09.00 a 14.00 hores i l'entrada és gratuïta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.