Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol accepta la proposta d'Armengol de celebrar una conferència de presidents sobre turisme

Armengol durant la reunió mantinguda aquest diumenge amb Sánchez i la resta de presidents autonòmics. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha informat que el Govern espanyol ha acceptat la seva proposta de celebrar una conferència de presidents sobre el Pla de Rescat del Sector Turístic.

Segons ha informat Armengol aquest diumenge en roda de premsa, després de la desena reunió mantinguda pel president Sánchez i la resta de presidents autonòmics des que es decretés l'estat d'alarma, «he sol·licitat la celebració d'una conferència de presidents sobre el Pla de Rescat del Sector Turístic. El Govern l'ha acceptada».

En aquesta línia, ha sol·licitat que «els Expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO) han de suposar una protecció total, del 100%, per a empreses del sector, estenent-se a ERTOs per força major i allargant-se el seu termini de validesa més enllà del pròxim 30 de juny, per tal de poder assegurar l'obertura en condicions d'aquestes empreses i garantir els llocs de treball».

Així mateix, la presidenta ha reiterat la seva petició a l'Executiu que «el Pla de Rescat del Sector Turístic ha de comptar amb fons europeus». També, ha afegit, «s'ha de cercar com combinar les mesures de protecció adoptades per la Unió Europea i per Espanya».

En aquest punt, en ser demanada per la quarantena imposada per l'Estat espanyol als viatgers procedents de l'estranger, Armengol ha dit, «entenc que aquesta figura desapareixerà quan puguin iniciar-se les proves pilot d'arribades de turistes i es puguin reprendre els vols internacionals. Ho he donat per fet en la meva exposició i ningú m'ha dit el contrari. Seria il·lògic que convidis a venir turistes i els facis guardar una quarantena».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.