Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix al Govern espanyol que apliqui els terminis previstos per a la prohibició de venda dels cotxes dièsel

MÉS per Mallorca ha reclamat aquest divendres al Govern espanyol que apliqui la llei de canvi climàtic, en concret, respecte a l'aplicació dels terminis previstos originalment per a prohibir la venda de cotxes dièsel.

En aquest sentit, han explicat que, segons s'ha fet públic la intenció del Consell de Ministres és retardar l'aplicació de la norma, que vol deixar a l'aire la prohibició de la seva venda a partir del 2040 en tot l'Estat espanyol.

MÉS per Mallorca ha recordat que aquests terminis havien d'entrar en vigor encara abans a les Balears en virtut de la Llei Autonòmica de Canvi Climàtic i Transició Energètica impulsada el partit ecosobiranista la passada legislatura i l'acord bilateral signat amb l'Estat.

Per aquest motiu, el diputat Josep Ferrà ha declarat que «és inadmissible que l'Estat faci passos enrere» en la transició energètica i la superació dels combustibles fòssils. «Aquesta crisi del coronavirus hauria de ser una oportunitat per a avançar en la lluita contra el canvi climàtic i no una excusa per a desfer els passos fets», ha recalcat.

Així mateix, el parlamentari de MÉS ha afegit que «volem saber quin paper juga el Govern i la Conselleria de Juan Pedro Yllanes, ja que hi ha un acord bilateral signat que blinda la prohibició a les Illes i serà imprescindible conservar-lo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.