Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 estrena la sèrie 'Merlí' el pròxim dilluns

La Radiotelevisió Pública de les Balears (IB3) estrenarà aquest pròxim dilluns, dia 18 de maig, a partir de les 22.15 hores, 'Merlí', la sèrie que ha aconseguit captar amb la mateixa intensitat l'atenció de pares i joves per la seva manera de «revolucionar la manera de veure la filosofia».

Segons ha informat IB3 aquest divendres, la sèrie protagonitzada per Francesc Orella, qui interpreta a 'Merlí', tracta de l'escola, l'educació i l'adolescència i té com a fil conductor la filosofia. En aquest sentit, ha explicat que el protagonista és un professor de filosofia que té una visió «molt particular» de l'educació i l'ensenyament que no cau bé entre el claustre.

A més, ha afegit, la sèrie mostra també les relacions entre els joves protagonistes i com s'enfronten a la «difícil» etapa de l'adolescència. Concretament, ha detallat l'ens públic de Radiotelevisió, la sèrie comença amb l'arribada de Merlí Bergeron a un nou institut, una nova casa i a una nova relació amb el seu fill. Com si es tractés d'un nou Aristòtil, Merlí, ensenya als seus estudiants a qüestionar les coses, a reflexionar.

No obstant això, ha continuat, el seu caràcter «irònic i irritant» és polèmic dins de l'institut, perquè no tots els professors estan disposats a aguantar les seves manies, tampoc el seu fill, l'alumne "més difícil" que ha tingut mai, i amb qui intentarà recuperar la relació. Amb tot, ha conclòs, el protagonista de 'Merlí' ressuscitarà per als alumnes a Sòcrates, Hume, Nietzsche i a altres figures de la història del pensament i els ajudarà, no sense conflictes, a resoldre els seus problemes quotidians.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.