Setmanari d'informació local - 138 anys

Investiguen l'enviament de cartes amenaçadores dirigides a membres de MÉS

La Policia està investigant l'enviament de cartes de contingut ofensiu i amenaçador dirigides a membres de MÉS per Mallorca, entre ells, el portaveu parlamentari, Miquel Ensenyat, l'actual coordinador, Antoni Noguera, i l'exconseller Biel Barceló.

Segons han informat a Europa Press fonts pròximes al cas, aquestes cartes, escrites a mà, varen començar a arribar al Parlament fa uns mesos. Els sobres tenen remitent, però presumiblement fals ja que apareixen noms i direccions diferents però en totes es distingeix la mateixa cal·ligrafia.

Algunes d'aquestes cartes contenien retalls de premsa en què apareixien fotos dels al·ludits, amb anotacions a mà i burles.

El primer a rebre una d'aquestes cartes va ser el diputat Miquel Ensenyat, amb amenaces, insults homòfobs i atacs de tipus ideològic. La carta va arribar al despatx del grup parlamentari i no li varen donar importància, ja que l'expresident del Consell ja havia viscut episodis similars amb anterioritat.

Un temps després varen rebre una segona carta, també dirigida a Ensenyat, i posteriorment més sobres dirigits a altres persones del partit com Guillem Balboa, Antoni Noguera i Biel Barceló.

Totes les cartes s'enviaven al Parlament, tot i que alguns d'aquests càrrecs són d'altres institucions -Balboa és conseller al Consell de Mallorca i Noguera, regidor de Palma- o que ja no exerceixen càrrecs -la carta a Biel Barceló l'identificava com a 'líder de MÉS'-.

Les cartes a Balboa i Noguera es varen remetre al Consell i a l'Ajuntament, i dins de Cort es varen comunicar els fets a la Policia Local. Igualment, el grup va donar un avís al servei de seguretat de Parlament.

Empremtes dactilars
Es va iniciar una investigació i pròximament agents de la brigada científica de la Policia espanyola es desplaçaran a les dependències de MÉS al Parlament per a prendre empremtes de tots els treballadors del grup.

Aniran acompanyats de diverses persones externes al Parlament -Balboa i Noguera, dues antigues treballadores del grup i un escorta de l'Ajuntament- als qui també prendran les seves empremtes. L'objectiu és descartar totes les persones que varen poder tocar els papers en el moment en què es varen rebre per a facilitar la investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.