Setmanari d'informació local - 138 anys

Entitats d'Eivissa i Formentera reclamen una «transició eco-social» per sortir de la crisi

Desenes d'entitats d'Eivissa i Formentera han reivindicat aconseguir una «transició eco-social» de les Illes després de la crisi de la COVID-19 i s'han sumat al manifest 'La vida al centre'.

Aquestes entitats són de tipus laboral, social o turístic, entre altres, i han demanat l'adopció de «decisions valentes» sobre l'emergència climàtica, així com una «actitud resolutiva i transformadora i des del diàleg social» a l'hora d'analitzar el model econòmic de les Illes.

«Ara és el moment de canviar de rumb i construir conjuntament les bases per a una nova manera de viure en aquestes Illes», han explicat. Segons han afegit, la situació actual no «té precedents i és excepcional però és només és una de tantes que genera i generarà el model excepcional socioeconòmic i polític actual».

«Vivim en una crisi sistemàtica a escala local i global, que ha generat greus desequilibris ecològics i atenta contra la reproducció de la vida. Si no s'entén la gravetat de la situació, les mesures que s'adoptin tornaran a abocar-nos a una societat encara més afeblida i fràgil, més vulnerable i amb menys possibilitats d'encarar amb èxit les pròximes crisis», han declarat.

Segons han considerat, ara és el moment per a aconseguir la «transició econòmica, social i ecològica i és tan possible com urgent i necessari evitar el col·lapse» al qual es dirigeixen les Illes. Així, han fet una crida a col·lectius i ciutadans en general per a signar el manifest i exigir que la sortida de la crisi sanitària tengui com a pilars fonamentals la justícia social, climàtica i ambiental i la cura del territori i les persones com a base d'una nova economia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.