Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS trasllada al Govern espanyol «un greu error de càlcul» en la prestació per ERTO de treballadors de l'aeroport

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal i el senador de Compromís Carles Mulet, dins del grup Esquerra Confederal al Senat, han registrat una pregunta al Govern espanyol per a conèixer quines mesures té previst prendre per a solucionar la situació dels treballadors d'una empresa de l'aeroport de Palma que tenen problemes amb les prestacions per desocupació derivada d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

Segons han explicat, treballadors d'una empresa de l'aeroport de Son Sant Joan els han traslladat la seva problemàtica, que tendria a veure amb «un greu error de càlcul» del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) que afectaria a les Balears a més de 3.500 famílies.

Segons han explicat els senadors, la major part de la plantilla de l'empresa «ha tengut problemes amb la prestació de desocupació derivada de l'ERTO» i molts d'ells han percebut entre 50 i 250 euros. En el text que acompanya a la pregunta han assenyalat que el SEPE hauria d'haver calculat la base reguladora diària utilitzant les bases de cotització de desocupació dels 180 últims dies treballats sense tenir en compte el dia d'alta d'inclusió en l'ERTO.

A més, segons els han fet arribar, la prestació va ser «interrompuda» el 30 de març, per la qual cosa bona part de la plantilla només ha percebut el corresponent a set, cinc o tres dies de prestació, quedant arracada la prestació completa d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.