Setmanari Sóller

134
anys

Inca continua avançant en la retirada definitiva dels vestigis franquistes existents al municipi

39457

14-05-2020

L’Ajuntament d’Inca continua avançant en la retirada definitiva dels vestigis franquistes existents al municipi. L’Àrea de Promoció de la Cultura i Memòria Democràtica ha emès una petició d’assessorament a la Direcció General de Memòria Democràtica, encapçalada per Marc. A. Herrera, amb la finalitat de retirar tots els elements franquistes situats en l’entramat urbà de la ciutat.

La regidora de Cultura i Memòria Democràtica de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber, explica que l’objectiu és «aconseguir una actuació institucional conjunta, el resultat de la qual serà de ben segur una gran passa a favor de la restauració dels valors democràtics d’Inca».

D’acord amb el Cens de Simbologia Franquista publicat a la web de la Direcció de Memòria Democràtica del Govern, a la ciutat d’Inca resten encara un grapat d’elements com ara, per exemple, el monument de la plaça de la Mediterrània o algunes plaques de metall del Ministeri d’Habitatge, entre altres.

En aquest sentit, per acabar, cal recordar que l’Ajuntament d’Inca va organitzar durant el mes de febrer un cicle d’activitats dedicades a la memòria històrica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris