Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca continua avançant en la retirada definitiva dels vestigis franquistes existents al municipi

39457

L’Ajuntament d’Inca continua avançant en la retirada definitiva dels vestigis franquistes existents al municipi. L’Àrea de Promoció de la Cultura i Memòria Democràtica ha emès una petició d’assessorament a la Direcció General de Memòria Democràtica, encapçalada per Marc. A. Herrera, amb la finalitat de retirar tots els elements franquistes situats en l’entramat urbà de la ciutat.

La regidora de Cultura i Memòria Democràtica de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber, explica que l’objectiu és «aconseguir una actuació institucional conjunta, el resultat de la qual serà de ben segur una gran passa a favor de la restauració dels valors democràtics d’Inca».

D’acord amb el Cens de Simbologia Franquista publicat a la web de la Direcció de Memòria Democràtica del Govern, a la ciutat d’Inca resten encara un grapat d’elements com ara, per exemple, el monument de la plaça de la Mediterrània o algunes plaques de metall del Ministeri d’Habitatge, entre altres.

En aquest sentit, per acabar, cal recordar que l’Ajuntament d’Inca va organitzar durant el mes de febrer un cicle d’activitats dedicades a la memòria històrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.