Setmanari Sóller

134
anys

Armengol reclama bonificacions per als turistes de la Península que visiten les Balears

14-05-2020

La presidenta de el Govern, Francina Armengol, ha demanat que es desenvolupi una app a nivell europeu com una eina tecnològica de control de la Covid-19 i ha reclamat que es facin proves pilot amb vols de turistes al juny, quan preveu que les Illes estiguin en fase 3.

«Quan tenguem vols nacionals també ha d'haver-hi d'internacionals», ha sostengut Armengol en una entrevista aquest dijous a Ràdio 4, qui també ha demanat que es puguin connectar les Illes amb zones d'Europa amb uns nivells de la malaltia similars.

Sobre les recomanacions europees per a l'obertura de ports i aeroports, la presidenta ha opinat que haurien de ser més concretes, tot i que ha valorat que «van en la direcció correcta» quan plantegen que es puguin començar a obrir vols en zones controlades i amb similitud evolució de la pandèmia.

Ha recordat que les competències en sanitat i fronteres són de l'Estat, per la qual cosa ha demanat que el Govern espanyol s'impliqui en acords bilaterals o multilaterals amb altres països europeus i ha insistit utilitzar les mateixes apps tecnològiques com una «fórmula més segura per a seguir els contagis i evitar rebrots».

Demanada per la quarantena de 14 dies que haurien de passar les persones que arribin a l'Estat des de l'estranger, Armengol ha explicat que ha mostrat la seva preocupació a la ministra de Turisme, Reyes Maroto: «Necessitam obrir activitat econòmica, fer-ho de forma segura i que hi hagi controls sanitaris».

Bonificacions a turistes peninsulars

També ha reclamat al Govern espanyol bonificacions a residents peninsulars per a viatjar a les Illes aquest estiu, ja que creu que la gent optarà abans per destinacions dins de la Península perquè és més barat que agafar un bitllet d'avió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris