Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera diu que l'ampliació d'hotels és una mesura «de cara a la galeria» perquè s'hi podran acollir «menys d'un 5%»

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha afirmat aquest dijous que l'ampliació d'hotels prevista en el nou decret de mesures per la Covid-19 és una mesura «de cara a la galeria» ja que s'hi podran acollir «menys d'un 5 per cent» dels establiments.

Així ho ha expressat en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, on ha reconegut que aquest assumpte va provocar «discussions» en les negociacions del Pacte.

El decret va ser aprovat aquest dimecres en un Consell de Govern extraordinari i presentat en roda de premsa per la presidenta del Govern -acompanyada de Juan Pedro Yllanes de Podem, i de MÉS, Fina Santiago-.

La norma contempla l'ampliació de les instal·lacions fins a un 15 per cent per a, segons expliquen, «adaptar-se a les noves exigències per la crisi sanitària, modernitzar la seva oferta i introduir millores d'eficiència energètica, presentant una declaració responsable, sense admetre augment de places ni noves altures».

Aquest dijous, Noguera ha assegurat que el PSIB plantejava originalment augments de fins a un 20 per cent de superfície fins a 2023, i ha mantengut que va ser per la intervenció de MÉS que finalment s'ha quedat en un 15 per cent fins a finals de 2021.

Amb tot, el coordinador de MÉS ha insistit que és una proposta «de cara a la galeria» per «acontentar» determinats sectors més conservadors per part del PSIB. Davant d'això, ha argumentat que es vetllarà pel compliment de la legalitat perquè el mateix decret «facilitarà més inspeccions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.