Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago: «Aprovam un paquet de mesures per reactivar i sortir de la crisi sense deixar ningú enrere»

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts el Decret Llei de mesures urgents per a l'impuls de l'activitat econòmica i simplificació administrativa. Un instrument legal per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica generada per la Covid-19. Es tracta d'una primera resposta a les diferents demandes provinents del diàleg social i les impulsades per l'equip de Govern. Un paquet de mesures pròpies a l'espera de què l'Estat concreti línies d'ajudes, mesures econòmiques i legals, així com inversions públiques adreçades a les Comunitats autònomes i als ajuntaments de les Illes.

Segons la consellera Fina Santiago, «el decret fixa una nova forma de relació entre l'administració i les persones i empreses. És un model més àgil, més ràpid, més directe, més modern i tecnològic, que ens permetrà arribar de forma més eficaç i primerenca a totes les necessitats generades per aquesta crisi sanitària, que evoluciona ara cap a crisi econòmica i social».

En aquest sentit, segons Santiago el text aprovat contempla la reducció de terminis administratius així com una simplificació administrativa que amplia la possibilitat d'agilitar projectes amb la consideració d'interès autonòmic i accelera les primeres passes de moltes activitats. Així es posa en marxa la declaració responsable, «element que presentaran ciutadans i empreses per iniciar activitats, i que comportarà una comprovació posterior per part de l'administració». En aquesta mateixa línia es simplifica el procés de subvencions, flexibilitzant terminis.

El decret també inclou mesures per agilitar i facilitar l'accés a ajudes d'habitatge. Així, s'eximeix els arrendataris de l'exigència d'acreditació del dipòsit de fiança en les sol·licituds d'ajudes al lloguer. També es prohibeixen noves llicències d'activitat turística a habitatges a Palma. Mesura que afecta l'inici d'activitats turístiques relatives a la comercialització d'estades turístiques d'habitatges, en el municipi de Palma fins a data 31 de desembre de 2021.

A l'àmbit de la Salut, el decret llei inclou accions per regular el sistema d'adquisició d'equips de protecció individual i de medicaments així com s'impulsen mesures per fomentar la producció d'aquest material sanitari per part d'empreses locals.

Santiago també ha explicat avui que a través d'aquest decret, i a proposta de la conselleria d'Afers Socials i Esports, s'ha aprovat avui una prestació econòmica extraordinària per compensar les despeses econòmiques que ha generat la suspensió dels centres de dia per als dependents. D'aquesta manera, els de grau I rebran 143,75 euros al mes, els de grau II 201,59 euros i els de grau III 290,73 euros al mes. Aquests imports són el 75% de les quanties màximes de les prestacions econòmiques per cures a l'entorn familiar.

Segons Santiago, «aquest paquet de mesures de protecció completa l'acció d'un decret que es converteix en eina clau per reactivar la nostra societat i sortir d'aquesta crisi sanitària sense deixar a ningú enrere».





Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.