Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova un decret llei que permetrà ampliar els hotels com a mesura davant la crisi

El Consell de Govern reunit aquest dimecres matí d'urgència ha aprovat un Decret llei que permetrà als hotels augmentar la seva superfície fins a un 15%. El portal Diario de Mallorca avançava la mesura que hores després ha estat aprovada i que ha suscitat la reacció de tot el moviment ecologista que han criticat fortament la mesura perquè consideren que el Govern vol sortir de la crisi «una altra vegada afavorint els hotels i la construcció».

Per la seva banda, l'Executiu justifica la decisió en la situació excepcional que viuen les Balears amb motiu de la pandèmia del coronavirus, que ha paralitzat l'activitat turística de la qual depèn l'economia de les Balears. D'entre les mesures del Decret, cal destacar que contempla la possibilitat de millorar els establiments turístics «exclosos del compliment dels paràmetres de planejament territorial, urbanístics i turístics que impedissin la seva execució». El projecte només necessitarà un informe per a obtenir la llicència municipal, o bé «presentar una declaració responsable».

Amb el Decret llei aprovat, les xarxes s'han omplert de crítiques contra la mesura del Govern que suposa una reculada pel que fa a mesures mediambientals. Els moviments ecologistes ja han anunciat la seva intenció de mobilitzar-se contra les polítiques del Govern del Pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.