Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector de les arts escèniques, «decebut» amb el pla de reactivació econòmica del Govern

39421

El conjunt d'associacions de professionals i treballadors de les arts escèniques -AAAPIB, ADIB, UNAIMA, ASS de PROFESSIONALS DEL CIRC i ILLESCENA- consideren que el Pla Autonòmic de Reactivació i Transformació Econòmica i Social presentat pel Govern el passat 30 d’abril està «buit de contingut» i és un «pla de fum».

El sector critica la «manca d’efectivitat» de les reunions mantengudes des de fa dos mesos amb els responsables públics i que el pla s’hagi aprovat «sense consensuar amb el sector, que només ha tengut coneixement d’ell una vegada publicat i presentat als mitjans de comunicació». Qüestiona, a més, que el pla pugui ser una realitat, «quan ni tan sols inclou una dotació econòmica que pugui dur endavant les mesures previstes».

El pla del Govern inclou com a part d’un pla de xoc convocatòries d’ajuts que ja existien abans de la crisi de la Covid-19 i que, per tant, no representen cap mesura extraordinària. De fet, d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma, la conselleria de Presidència, Cultural i Igualtat no ha publicat cap convocatòria específica per a pal·liar els efectes de la pandèmia sobre el sector de les arts escèniques, que es veu en aquest moment davant una crisi que el pot condemnar a l’extinció.

El sector reclama la seva interlocució davant el Govern, «que no ha valorat la dedicació del sector que des del primer dia ha estat treballant, fent propostes i oferint-se a l'administració per a trobar solucions de forma conjunta». Així, reclamen que la delegació de Cultura del Govern, l'IEB i l'ICIB «estiguin al nostre costat amb mesures i talant i es posin conjuntament amb nosaltres a remar en la mateixa direcció i a concretar polítiques a curt, mig i llarg termini destinades a la supervivència de la Cultura, un dels sectors estratègics dins de l’economia balear i que pensam ha de ser impulsat i protegit per un Govern de pacte d’esquerres».

També han volgut remarcar que són conscients com a ciutadans del que significa aquesta plaga ja que «som part de la societat que viu, lluita i sofreix aquesta crisi. I que d'ella n'hem de sortir tots plegats».

Finalment, les companyies i artistes que conformen el gruix del sector «concebem l'art i l'activitat artistica com una manifestació intrínsecament lligada a la comunitat i la societat». Així, més enllà de tota la tasca feta amb teatres, circuits i equipaments dedicats a la cultura, demanen que la via pública pugui tornar a esdevenir un punt de trobada i reunió sense restriccions. «Volem poder actuar al carrer i espais comuns de forma espontània i retornar l’art als carrers», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.