Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS apunta que la quarantena de viatgers internacionals «serà molt difícil de controlar»

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha considerat aquest dimarts que la quarantena de catorze dies establerta per l'ordre del Ministeri de Sanitat als viatgers internacionals «serà molt difícil de controlar».

Així ho ha expressat el diputat de MÉS, qui ha afegit que la flexibilització en els viatges s'ha de donar per motius sanitaris i no «per a satisfer les aerolínies o baix xantatge». Des de MÉS han assenyalat que serà complicat controlar els incompliments d'aquesta mesura. «Els recursos que tenim per a controlar a la població de les Illes són insuficients per a ara haver d'anar a controlar estrangers», ha expressat.

Ferrà ha indicat que la formació està a l'espera de poder analitzar la mesura amb profunditat. «D'una banda, entenem que la mesura es contextualitza per una decisió de diverses companyies aèries europees que han anunciat que reprendran els vols dins de la Unió Europea i en diverses mesures que han adoptat, a posteriori, diversos estats de la UE», ha assegurat.

No obstant això, s'ha preguntat «si la mesura respon, a l'origen, a un pas més de flexibilització amb l'aval dels experts sanitaris o bé a la pressió del sector privat i del sector turístic». «No tenim clar que aquesta mesura provoqui un increment de desplaçaments turístics significatius perquè el turista quedaria confinat a l'hotel», ha afegit.

D'altra banda, el diputat de MÉS ha assegurat la mesura «podria beneficiar a estrangers que reclamen poder anar a les seves segones residències a les Illes». En aquest sentit, ha assenyalat que, a l'espera d'estudiar la mesura, «sembla que generarà un greuge comparatiu dins del mateix Estat, ja que un ciutadà de la península no pot venir a la seva segona residència a les Illes, ni un ciutadà de les Illes a la seva segona residència en la península, però un estranger sí».

Així mateix, ha valorat que «tampoc sembla que la mesura incorpori mecanismes per a distingir el país o zona d'origen, que tenen diferents graus d'afectació del coronavirus». Finalment, ha indicat que l'ordre ministerial «genera molts dubtes» i ha indicat que si «no està avalada per experts sanitaris, es posa en risc a la ciutadania innecessàriament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.