Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB reclama la «regularització immediata» dels migrants en situació irregular

39183
EUIB reclama la «regularització immediata» dels migrants en situació irregular. | dBalears/Arxiu

L'àrea d'Immigració d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha defensat aquest dissabte la regularització de les persones migrants en situació irregular. Segons el partit, la regularització és «una qüestió d'emergència humanitària.

Així, el partit ha volgut expressar el seu suport al portaveu parlamentari d'Esquerra Unida en el grup d'Unidas Podemos, Enrique Santiago, respecte a la demanda per tal que els Ministeris d'Interior i d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions «estudiïn com posar els seus recursos al servei d'una regularització efectiva de persones migrants a Espanya, és a dir, un canvi de paradigma en la política migratòria davant la crisi sanitària i econòmica de la pandèmia de la Covid-19 i que es consideri un pla post pandèmia davant l'imminent col·lapse de les oficines d'Estrangeria».

En aquest sentit, el partit insta el Govern espanyol a què, al costat dels Governs Autonòmics, «intercanviïn criteris per a l'actualització de normes tenint en compte que la situació post-pandèmia requerirà un nou pacte social».

«En un contundent suport a la proposta de les plataformes de la immigració de les Balears, ONG´s, associacions d'immigrants i una gran diversitat d'actors socials, exigim la regularització urgent i extraordinària de totes les persones migrants en situació irregular que es troben en el territori estatal, amb especial atenció als quals es troben a les Balears, la concessió favorable a totes les sol·licituds d'Asil i Refugi i l'aprovació de mesures que garanteixin els drets bàsics de sanitat, alimentació, habitatge i treball a les persones en situació migratòria irregular», ha defensat el partit.

En definitiva, EUIB entén que es tracta de «descongestionar la salvaguarda de drets fonamentals paralitzada simplement per qüestions merament administratives. Un nou model polític s'està albirant: apliquem mesures col·lectives i coherents per a problemes col·lectius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.