Setmanari d'informació local - 138 anys

El transport públic es reforçarà a partir de dilluns

Els serveis de transport públic es reforçaran a partir de dilluns. | dBalears/Arxiu

Els serveis de transport públic es reforçaran a partir de dilluns. Tant Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) com l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de Palma augmentaran les seves freqüències per respondre a la possible demanda en hores puntes.

Així, els trens ampliaran les freqüències en horari de dilluns a divendres amb l'objectiu de facilitar la mobilitat de la ciutadania i l'accés a la feina en condicions de seguretat. S'han incrementat 6 serveis amb sortida des de Palma en les primeres hores del matí, en el tram horari comprès entre les 6.00 hores i les 9.00 hores. Igualment, s'han disposat 8 serveis més en el mateix tram horari per als trens amb destinació Palma. En total, es recuperen 31 serveis amb sortida des de l'estació Intermodal i 33 amb destinació Palma.

Igualment, es recupera també la línia de metro M2 entre Palma i Marratxí en tots dos sentits, amb un servei cada hora. Quant a la línia de metro M1 (Intermodal-UIB), s'amplien igualment les freqüències, amb serveis cada 20 minuts en tots dos sentits durant les hores punta i sortides cada 30 minuts en les franges horàries amb menor demanda de viatgers.

Pel que fa als autobusos interurbans del TIB, no canvien horaris el proper dilluns dia 11 amb l'entrada a la fase 1 de la desescalada, sinó que únicament es modifiquen els horaris de 3 llançadores per ajustar-los als nous horaris de tren. Així, els horaris dels busos interurbans de les línies, Lluc-Inca (L300-332), Mancor-Inca (L331) i Campanet-Inca (L333) es modifiquen a partir del dilluns per a adaptar-se als nous horaris de tren. La resta de línies del bus interurbà continua amb els mateixos horaris.

Quant a l'EMT, els busos que circulen per les zones més poblades de Palma passaran cada 7-15 minuts i cada 4-6 minuts en hora punta. Es mantenen amb horaris extraordinaris les línies que circulen cap a espais que encara no han recuperat la normalitat com Aeroport, Port i UIB.

En aquest sentit, l'EMT recorda que per accedir al bus és obligatori l'ús de mascareta i validar el trajecte preferentment amb targeta ciutadana, Bono10 o bé aportant l'import exacte del bitllet senzill (2 euros) en la mesura que sigui possible. A la fase 1 l'ocupació dels busos és de fins a un 50% del seu aforament.

Així, a les línies 3 (Pont d'Inca-Joan Carles I), 5 (Es Rafal Nou-Plaça Progrés), 7 (Son Gotleu-Son Vida) i 8 (Son Roca-Sindicat) que són les que registren més afluència de passatgers, circularà un bus cada 4-6 minuts en hora punta.

Es recuperen també els horaris habituals als corredors d'alta freqüència a les línies 4 (el Terreno, Portopí, Cala Major i ses Illetes), 7 (Son Rapinya), 8 (Son Roca), 16 i 33 (General Riera), 12 i 24 (carretera de Valldemossa), 10 (Son Oliva, Son Cladera i sa Indioteria), 3 (carrer Aragó i Pont d'Inca), 5 (Pere Garau, Son Gotleu, es Rafal i es Viver), 7 (carrer Manacor), 12 i 24 (Foners i Nou Llevant), 35 (es Molinar, es Coll, Can Pastilla) i 25 (s'Arenal). També recupera el seu horari habitual després d'haver estat funcionant mitjançant taxi a la demanda durant els caps de setmana i festius la línea 23 (s'Arenal-Parc Aquàtic-Plaça d'Espanya).

També recuperen els seus horaris habituals les línies 6 (Son Espases-Sindicat), 14 (Sant Jordi-plaça d'Espanya), 20 (Portopí-Son Espases), 29 (Son Espases-plaça Progrés), 39 (Son Espases-Palau de Congressos) 46 (la Bonanova-Sindicat) i 47 (Gènova-Sindicat).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.