Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal: «Sánchez i Iglesias han de reflexionar sobre la pèrdua de suports»

39097

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha valorat la renovació de l'estat d'alarma per part del Govern espanyol afirmant que des de la formació ecosobiranista illenca «es veu la necessitat d'allargar l'estat d'alarma però fent un toc d'atenció davant les formes i la praxi poc eficient i centralitzadora de Madrid».

Per a Vidal «ha estat una llàstima que l'Estat no construís el comandament únic d'una crisi d'aquestes característiques de forma dialogada i respectant els tempos i idiosincràsia de cada realitat territorial. No ha estat el que s'esperava d'un govern que fa bandera del progressisme i la plurinacionalitat».

El senador s'ha mostrat preocupat per mesures «que poden representar un retrocés amb els drets civils de la ciutadania al mateix temps que sovint es demostren ineficaces per combatre el virus». Així, en les paraules de Vidal «no es tracta que critiquem el centralisme dels operatius per motius polítics sinó que ho feim des de la practicitat i la pura eficiència: gestionant de més a prop funciona més bé».

El senador ha volgut emfatitzar que «el que cal és continuar treballant per un suport explícit a treballadors, autònoms i petites i mitjanes empreses, desvinculant els ERTO del debat sobre l'estat d'alarma, i preparant una gran operació en clau social i solidària per revifar l'economia dels pobles d'Espanya». Segons ha apuntat el senador «és de vital importància que el govern de Sánchez i Iglesias reflexionin sobre la pèrdua de suports que han tingut avui i avançar cap a un escenari de major cooperació i respecte per la sobirania territorial dels països que conformen l'Estat Espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.